CONSILIEREA ONLINE
Ai un program încărcat și nu reușești să te eliberezi la timp? Vrei să nu mai pierzi timp prețios în trafic? Ești mamă, stai acasă cu copilul și nu ai cu cine să îl lași? Sau vrei să stai pur și simplu comod în fața calculatorului tău? Îți dorești să te deschizi față de cineva, complet necunoscut, sau care nu este din orașul tău?
Acestea sunt o serie din beneficiile consilierii online. Consilierea online depășește barierele ce pot împiedica oamenii să caute consiliere!
Consilierea online este un proces terapeutic, similar celui din cabinet unde clientul se întâlnește față în față cu terapeutul. Este pur și simplu o alternativă pentru anumite persoane, neînlocuind ședința clasică față în față.
Cu toate că trăim în era digitalizării, studiile de specialitate confirmă faptul ca ele nu sunt eficiente pentru anumite probleme clinice, în care relația psihoterapeutică directă este fundamentală.
Relația terapeutică este cel mai important aspect care duce la schimbare, de aceea este recomandat să te simți bine în compania terapeutului pentru un proces eficient.
Pentru ședințele online, plata se face anticipat. Programarea datei și orei va ramane fermă numai după achitarea ședinței iar detaliile se stabilesc telefonic.
Înainte de începerea ședinței online se va încheia un acord terapeutic.
Ședința durează 50 minute și are loc o data sau de două ori pe săptămână.
Confidențialitatea este strictă pentru terapeuti, aceștia nu au voie să dezvăluie identitatea clienților lor, precum nici aspecte legate de ceea ce împărtășesc aceștia.
Îți recomand să procedezi similar cu conținutul ședințelor tale de terapie!
CONSILIEREA ÎN CABINET
Poate unul dintre aspectele importante ce aduc schimbarea, este relația terapeutică!
Pentru un proces eficient este recomandat să te simți bine în compania terapeutului și poți aduce în discuție acele aspecte care te fac să te simți inconfortabil.
Ședința durează 50 minute și este recomandat să fii punctual, căci altfel vei pierde minute prețioase din timpul tău. Ședința nu se decalează în funcție de sosirea clientului. Neanunțarea cu 24h în avans implică plata ședinței programate.
Testele psihologice, ce vizează screening-ul psihologic / psihodiagnosticul aprofundat se pot administra ca parte a consilierii psihologice sau independent de aceasta.
Regulile etice ale psihologilor, nu permit acestora sa aibă orice alt raport cu clientul în afara celui terapeutic. Un psiholog nu poate lucra cu colegi, prieteni, rude, parteneri de afaceri. O relație sentimentală cu clientul este exclusă din start. Această regulă se menține și după încheierea terapiei.
O altă regulă de aur, este aceea că psihologul care lucrează cu adulți nu are voie să dezvăluie aspecte din consilierea unui client rudelor, prietenilor acestuia. Confidențialitatea este importantă și ți-o recomand și ție, vizavi de ședintele tale.
Psihologul nu deține „pastila magică”, așadar nu îți va oferi sfaturi și nu îți va spune ce sa faci cu viața ta.
Oferă-ți tu timp pentru a pune în practică descoperirile din timpul terapiei, altfel o oră pe săptămână nu va putea însemna o schimbare eficientă!